Nieuws.

Terugblik op het EK: Eerste elf Europese titels zijn vergeven

Op de eerste dag van het Europees Kampioenschap veldrijden in Rosmalen zijn de eerste elf titels vergeven bij de masters. Deelnemers van veertig (vrouwen) tot en met 75+ zorgden voor de eerste wedstrijdspanning op het parcours waar zondag ook de toppers bij de elite in actie komen. Nederland deelde goed mee in de prijzen met de titels voor Lambert van der Wiel (mannen 75+), Reza Hormes Ravenstijn (50-54) en Bianca van den Hoek (40-44).

In drie blokken – waarin de verschillende categorieën wel afzonderlijk van elkaar startten – werd het door Richard Groenendaal uitgezette parcours zo echt ingewijd op een zonnige vrijdag in Brabant. Voor Reza Ravenstijn was de titel een bijzondere. “Ik was in de jaren negentig van de vorige eeuw Nederlands kampioene veldrijden bij de vrouwen, maar deze titel heeft ook veel betekenis voor me.” Bianca van den Hoek zei blij te zijn tegen leeftijdsgenoten te rijden. “Ik rijd nationale veldritten tegen veelal veel jongere meiden, hier kon ik het opnemen tegen rensters die ook veertig zijn geweest. Ik ben heel blij dat ik zo overtuigend heb kunnen winnen.” De 75-jarige Van der Wiel was al even content. “Ik ben hard gestart en toen had ik direct een kloof. Ik kende alle tegenstanders niet, maar was erop gebrand te winnen. Mooi dat het gelukt is.”

Bij de mannen waren de Fransen met twee titels het meest dominant: Jean Bernard Galissaire won bij de mannen 70+ en Alain Guinle eiste de titel bij de mannen 60-65 op. Ook de Belgen (Guido Verhaegen bij de mannen 50-54) en de Spanjaarden (Borja Bergareche bij de mannen 65-69) namen een Europese titel mee naar huis. Bij de vrouwen was Nederland met twee titels het meest succesvol. De Britse Nicola Davies won bij de vrouwen 60+, Brenda Kaczmarcyzk uit België bij de vrouwen 55-59 en de Duitse Silke Keil bij de vrouwen 45-49.

Tot en met zondag is het EK Veldrijden in Rosmalen. Drie dagen vol top- en breedtesport op het terrein van het Autotron. De Stichting Grote Prijs van Brabant organiseert dit evenement in nauwe samenwerking met Libéma Profcycling, onderdeel van de Libéma-group en eigenaar van het Autotron. Op de eerste twee wedstrijddagen strijden de masters om de Europese titels en op zondag 4 november wacht de absolute finale met de titelstrijd voor junioren, beloften en elite categorieën. Voor meer informatie en tickets kijk snel op www.ek-veldrijden.nl (Kinderen t/m 12 jaar gratis toegang).

Bekijk hier de foto’s van dag 1: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1415551321909430&type=1&l=929154de30

Foto: Sportfoto.nl