Het bestuur van de Stichting Grote Prijs van Brabant bestaat uit:
Mieke Geeraedts (voorzitter)
Het veldrijden kwam op mijn pad, ik vond het leuk en werd er in gefietst. Voor mij is het nog steeds een geweldige en mooie sport, waarvoor ik mij reeds jaren met veel plezier en ‘wielerpassie’ inzet.
Richard Groenendaal (technische wielerzaken)
Richard Groenendaal is geboren in 1971, zelf in navolging van zijn vader Rein begonnen met fietsen op zijn 14e . Eigenlijk altijd het wegwielrennen gecombineerd met het veldrijden, maar vooral als prof toch de nadruk gelegd op zijn specialisme, het veldrijden. Dit niet geheel onverdienstelijk, al zegt hij zelf, met tal aan overwinningen en ereprijzen. Na zijn actieve carrière was Richard Groenendaal ploegleider/coach bij het Rabobank developmentteam. Richard: “Toen ben ik me ook meer bezig gaan houden met o.a. de organisatie van de cross (GP Groenendaal) in mijn woonplaats Sint-Michielsgestel. En omdat ik de veldritsport een warm hart toedraag nu ook als adviseur betrokken bij de Grote Prijs van Brabant waar ik me vooral bezighoud met het parcours en wieler(cross) technische zaken en -aangelegenheden.”
François Libregts (secretaris)
Telg van het beroemde wielergeslacht Libregts uit wielerbolwerk Vlijmen. Vanaf de viertienjarigen in de jaren tachtig en negentig tot en met de amateurs gekoerst bij Wielerclub De Zwaluw op de weg en de baan. Vooral succesvol als ‘sympathieke’ pelotonvulling. Vanaf die leeftijd ook actief in verenigingsleven. Link met veldrijden? Jeugdidool Rein Groenendaal reed in Skala-Skilploeg waarvan vader Henny manager was.
Arnold Vromans (publiciteitszaken)
Zelfstandig ondernemer, die 35 jaar succesvol schoenretailer is geweest en de inmiddels na 17 jaar ex-eigenaar van café ‘t Bosschenaartje, waar aan de bar het idee ontstaan is voor de GPB veldrit. Wielerfanaat sinds 1959 toen dorpsgenoot Huub Zilverberg zijn eerste grote overwinning boekte als winnaar van Olympia’s Tour.
Ton Kroonen (penningmeester)
“Focus, passie en afzien zijn kwalificaties die van toepassing zijn op zowel ondernemen als topsport. Als ondernemer
(accountant) vind ik het mooi om de drive van topsporters van dichtbij mee te maken. Ik lever daarom graag mijn bijdrage
als penningmeester van de Stichting Grote Prijs van Brabant”.
Esther Vroegh
“Ik vind het erg leuk om met deze prachtige groep mensen dit topsport evenement neer te zetten. Vanuit mijn jarenlange
ervaring als voorzitter van de Marianne Vos Wielerevenementen is het extra leuk een kijkje in de keuken te nemen van
deze andere discipline. Mooi om te zien hoe mensen geraakt worden door de topsport en het kan motiveren om zelf op
de fiets te stappen”.
Piet van Katwijk (adviseur bestuur)
Piet van Katwijk is de middelste van drie wielrennende broers en was wielerprof van 1974 tot 1984, onder andere bij het team van TI-RALEIGH, met als ploegleider de befaamde Peter Post, de beste Nederlandse wielerploeg ooit. In zijn eerste profjaar deed hij al meteen mee met de Tour de France en werd hij 8e in het puntenklassement om de groene trui en won hij tevens Nederlands bekendste wielerkoers de Acht van Chaam. Komende uit een groot boeren gezin met veel kinderen moest hij ‘zijn eigen boontjes doppen’ en zijn racefiets bij elkaar sparen met een krantenwijk. Piet van Katwijk won als amateurwielrenner menig prijzen en pakte premies op de meet omdat hij de lat altijd hoog legde voor zichzelf. Zo werd zijn doorzettingskarakter al op jonge leeftijd gevormd. Totaal boekte Van Katwijk in zijn wielerloopbaan meer dan honderd overwinningen waaronder de Ronde van Engeland, etappezeges in de profrondes van Nederland, Zwitserland en Luxemburg en ereplaatsen in de wielerklassiekers Gent-Wevelgem, Parijs-Roubaix en de Ronde van Vlaanderen.
Na zijn wielercarrière ging hij de zakenwereld in. Zijn ‘winnaarsmentaliteit’ heeft hij tot op de dag van vandaag en die zet hij dan ook volop en met plezier en wielerpassie in voor de stichting Grote Prijs van Brabant.